Bedrijfsrisico’s in beeld

Als ondernemer wil je bedrijfsrisico’s zo veel mogelijk uitsluiten. Risico’s zorgen voor vertraging en regelwerk. Daarom brengen wij elk bedrijfsrisico voor je in kaart. Vraag onze gratis risicoscan aan of lees verder over de risico’s.

Welke bedrijfsrisico’s zijn er?

Bij Zaal onderscheiden we 4 hoofdtypen bedrijfsrisico’s: reële risico’s, uitzonderlijke risico’s, digitale risico’s en nieuwe risico’s. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de kans dat een bedrijfsrisico zich voordoet en de impact die het bedrijfsrisico heeft op jouw bedrijf.

Reële bedrijfsrisico’s

Je runt een bedrijf met meerdere medewerkers. Vroeg of laat zal één van jouw werknemers zich langdurig ziekmelden. Als werkgever brengt dit bedrijfsrisico verplichtingen met zich mee. Deze verplichtingen kun je afdekken via een verzuimverzekering. Lees meer over personeel en verzuim.

Uitzonderlijke bedrijfsrisico’s

Uitzonderlijke bedrijfsrisico’s zijn er veel. Vaak een kleine kans met grote gevolgen. Als ondernemer kun je arbeidsongeschikt raken, je kunt als bedrijf aansprakelijk worden gesteld of je hebt te maken met diefstal, brand of waterschade. Lees meer over aansprakelijkheid beroep, bestuur of bedrijf en over brand, diefstal en waterschade.

Digitale bedrijfsrisico’s

Datalekken halen steeds vaker het nieuws. Dit geeft deuk in het imago van je organisatie. Schadelijker is het dat cyberrisico’s je gehele bedrijf plat kunnen leggen en jouw organisatie direct in de financiële problemen kunnen brengen. Lees meer over cyberrisico en datalekken.

Nieuwe bedrijfsrisico’s

Bij nieuwe bedrijfsrisico’s spelen innovaties en ontwikkelingen een grote rol. De corona-pandemie is zo’n nieuw risico. Het vroeg om een enorm aanpassingsvermogen voor bedrijven. Ook in de toekomst zullen nieuwe risico’s zich voordoen. Je kunt je hier als bedrijf op voorbereiden. Bij Zaal helpen we je daarmee.

Risicomanagement: bedrijfsrisico’s afdekken

De flexibiliteit om snel in te kunnen spelen op bedrijfsrisico’s valt of staat met jouw visie op risicomanagement. Ben jij als bestuurder of eindverantwoordelijke in staat om risicomanagement op te nemen in je bedrijfsstrategie? Of is risicomanagement omgekeerd juist een sluitpost in aandacht? Leer verder over risicomanagement voor jouw bedrijf.

Bedrijfsrisico: kernpunt of sluitpost in aandacht? 

Bedrijfsrisico’s voorkomen en verzekeren

Voorkomen is beter dan genezen. Maar als je dan toch moet genezen, is het fijn dat er een medicijn beschikbaar is. Wij brengen bedrijfsrisico’s helder voor je in kaart. We kijken naar preventie en herstel. We ontwikkelen een robuuste strategie en dekken risico’s af via betaalbare verzekeringen. Dat verzekeren doen we provisievrij.

Krijg inzicht in jouw belangrijkste bedrijfsrisco’s. Vraag onze gratis risicoscan bedrijfsrisico’s aan. 

× Available from 08:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday